ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Οι δύο κύριοι χώροι που μπορούμε να παρατηρήσουμε τη συμπεριφορά του παιδιού είναι το σπίτι και το σχολείο. Σε περίπτωση που το παιδί είναι μελαγχολικό, φοβισμένο ή θυμωμένο επί μακρόν, παρουσιάζει μειωμένη σχολική απόδοση ή δυσκολεύεται στις σχέσεις του με άλλα παιδιά ή και τους ενήλικες, τότε θα πρέπει να αναζητηθεί η συμβολή ενός παιδοψυχολόγου.

Η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει ο κάθε γονιός, είναι να μπορέσει να καταλάβει το παιδί του, να ερμηνεύσει τη συμπεριφορά του και να το βοηθήσει να ωριμάσει σωστά. Πολλές φορές όμως το παιδί καλείται να αντιμετωπίσει δύσκολες συναισθηματικές καταστάσεις οι οποίες απαιτούν μια προσεκτικότερη προσέγγιση και ενδεχομένως τη βοήθεια ενός ειδικού.
 
Το κέντρο μας παρέχει υπηρεσίες παιδοψυχολογικής υποστήριξης σε περιπτώσεις που το παιδί αντιμετωπίζει:  σχολικό άγχος που μπορεί να προκύπτει από την ένταξη σε ένα νέο σχολικό περιβάλλον, ή που σχετίζεται με τις επιδόσεις και τις διαπροσωπικές σχέσεις του παιδιού, μαθησιακές δυσκολίες, το διαζύγιο των γονιών του. Επίσης, την εξοικείωση με την ιδέα της υιοθεσίας, το θάνατο ενός αγαπημένου προσώπου, το σχολικό εκφοβισμό (bullying), φοβίες, προβλήματα συμπεριφοράς καθώς και διαταραχή ελλειμματικής προσοχής - υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ).

Στο κέντρο μας, θα βρείτε την υποστήριξη που χρειάζεστε εσείς και το παιδί σας ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά όλες οι δυσκολίες που αφορούν το παιδί. Η άμεση βοήθεια που προσφέρουν οι ειδικοί του bright minds μπορεί να βοηθήσει το παιδί να ξαναβρεί την αυτοπεποίθησή του, να διορθώσει προβλήματα συμπεριφοράς και να αποκτήσει κοινωνικές δεξιότητες ώστε να λειτουργεί σωστά στο σχολικό και οικογενειακό περιβάλλον.

Το μεγάλωμα ενός παιδιού είναι μια συναρπαστική διαδικασία,
γεμάτη δυνατές συγκινήσεις

Συμβουλευτική γονέων

Το μεγάλωμα ενός παιδιού είναι μια συναρπαστική διαδικασία, γεμάτη δυνατές συγκινήσεις. Ωστόσο, συχνά οι γονείς καλούνται να έχουν όλες τις απαντήσεις-στο πώς να εξηγήσουν τον ερχομό ενός «αδερφού» στην οικογένεια, στο πώς να φέρουν γαλήνη ανάμεσα στα αδέρφια που αγαπιούνται αλλά δεν παύουν και να ζηλεύουν το ένα το άλλο, στο πώς να πουν όχι, χωρίς να γίνουν «οι κακοί» στα μάτια του παιδιού και σε πολλά άλλα καθημερινά ζητήματα που γίνονται πιεστικά και λειτουργούν ως εμπόδια στη σχέση με το παιδί. Οι γονείς είναι μόνοι απέναντι σε επίμονα ερωτήματα και αντικρουόμενα συναισθήματα, που προκαλούν αμφιβολίες και οδηγούν σε απόγνωση. Κι όταν η καθημερινότητα πιέζει, η αντιμετώπισή τους αναβάλλεται, προκαλώντας περιττή αναστάτωση και εκνευρισμό.

Αποκτώντας έναν εναλλακτικό τρόπο αντίληψης και ερμηνείας των θεμάτων που προκύπτουν, δημιουργώντας πιο ικανοποιητικές επιλογές, καταφέρνουμε να απαλλαγούμε από περιττές ανησυχίες, ενοχές και προβληματισμούς, αναβαθμίζοντας τη σχέση με το παιδί.

Η συμβουλευτική γονέων έχει ως στόχο να τεθούν ερωτήσεις και να δωθούν απαντήσεις σε πολλά θέματα διαχείρισης της σχέσης με το παιδί. Στόχος η ουσιαστικότερη κατανόηση της συμπεριφοράς και των αντιδράσεων των παιδιών, ώστε να τις χειριζόμαστε καλύτερα και πιο αποτελεσματικά. Αποκτώντας έναν εναλλακτικό τρόπο αντίληψης και ερμηνείας των θεμάτων που προκύπτουν, δημιουργώντας πιο ικανοποιητικές επιλογές, καταφέρνουμε να απαλλαγούμε από περιττές ανησυχίες, ενοχές και προβληματισμούς, αναβαθμίζοντας τη σχέση με το παιδί.

Φώνη Τζιτζιμίκα

Ψυχολόγος